Hej alla gamla och nya vänner!

Detta år verkar det som att vi får en vargavinter! Redan runt 1:a advent snöade det kraftigt, vilket är ovanligt här på ön. Så småningom kom det en varmare period som nästan smälte bort all snön, men nu har vi gott om snö igen. Det är vitt och vackert men innebär också mycket extra jobb för Lisa, som ska skotta, köra ut foder och vatten med traktor och pulsa i snön när hon ser till hästarna ute.

 

Som jag tror att många av er vet har vi och alla våra hästar en lång vintersemester. Lisa och våra två anställda tjejer jobbar då med de yngre hästarna, rider in och vidareutbildar. Jag städar och planerar. Och så njuter vi av långa, lediga kvällar! Hästarna går ute dygnet runt i snö och sträng kyla men de verkar ändå att njuta av sitt fria liv i flocken och sin ledighet.

 

Under hösten har vi tyvärr förlorat två av våra älskade hästar, Fender och Fandango. Fender fick så svår kolik att han måste avlivas akut och Fandango, som blev halt i slutet av sommaren, blev allt sämre trots behandling och lång vila. För att ersätta dem har vi köpt in två nya killar, Lejo 9år och Gillis 13 år. Lejo är en stor, lugn och trygg häst som har utvecklats massor sen han kom hit. Vi tror att han kommer att bli mycket omtyckt! Gillis har precis anlänt till gården så honom vet vi ännu inte så mycket om annat än att han verkar snäll, välhanterad och orädd. Förutom dessa två nya pållar hoppas vi att även ett par av våra unga hästar ska kunna jobba som skolhästar den kommande sommaren!

Magika, Mimosa och Bettan tittar fram ur snön

Nya fina utebanan användes flitigt under sommaren

Ny, stor uteridbana!
Tack vare ett bidrag från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling har vi fått en efterlängtad ny, stor rid- och körbana. Den är dammfri och med bra underlag för hästarna och den innebär ett lyft för vår verksamhet!

Vi ses väl till sommaren

hälsar Lisa och Blenda