Dags för en lägesrapport från gården!

Det verkar vara brådis att få iväg en liten vinterrapport medan vi fortfarande har någon cm snö kvar! Väderrapporten lovar plusgrader om några dagar och då hoppas vi få säga farväl till Kung Bore. Den sk vintern har mest bestått av regn och gråväder och nu en kortare period av lite kyla i mitten av februari.

Vi är trots allt nöjda med den korta vintern eftersom det har blivit ganska bekvämt för alla våra utehästar och vi har kunnat spara lite på årets knappa höförråd. Efter tre månaders vintervila ska nu alla hästar hem och börja jobba så smått igen. Vår lilla ridskola ska starta i nästa vecka och hästarna ska förberedas inför sommarens arbete på ett lugnt och lagom sätt!

Våra tre fjordföl ska vänjas av i mars och de numera stora och stöddiga småpojkarna ska kastreras i april så att de är redo för att gå ut på sommarbete i början av maj. Unghästarna som ska bli ridlägerhästar till sommaren, Lipton och Minerva, rids nu nästan dagligen för att få kondition och utbildning att klara av sitt nya jobb, och treåringarna är under inridning. Det är som vanligt mycket som ska hinnas med under våren!

Kolla gärna på Sindarves facebook-sida så får ni fortlöpande information om vad som händer på gården! Lisa är duktig på att lägga ut alla små och stora händelser.

Till sist en lägesrapport från sommarens ridlägeranmälningar: alla våra ridläger är nu fullbokade och vid dags dato har vi bara fyra platser kvar att erbjuda!! Alla lägerbrev ska vara utskickade över mailen och skulle du inte ha fått något lägerbrev bör du höra av dig till vår nya mailadress blenda@sindarve.nu Jag har förstått att det händer ibland att mailen man skickar hamnar bland skräpposten.

Nu ser vi fram emot det återvändande ljuset i första hand och sedan även vår och sommar!