Hej alla!

Den 8 maj sände TV4 i "Hästonsdag" ett inslag om fjordhästar som var filmat här på Sindarve. Om du vill se hur vi har det kan du klicka på den här länken

https://www.tv4play.se/klipp/fc5824b390cbb063a2db/video-lar-kanna-den-norska-fjordhasten-som-ett-sorts-sagovasen

 

Information om sommarens sista platser
För närvarande, i början av maj, finns två platser kvar på familjeläger 3, några platser på ungdomsläger 9 samt ett par platser på vuxenläger 15.

Om du vill anmäla dig till något av dessa läger bör du kolla det aktuella anmälningsläget på mejl blenda@sindarve.nu eller tel 0731830250 innan du skickar in din anmälan. Vi brukar återkoppla inom ett dygn!

 

Jag tror att vi hoppade över våren detta år? Den stod i farstun och stampade och knackade på men så hörde jag i morse på radion att nu hade vi fått sommar här på Gotland!

Hur som helst, vår eller sommar, första fölet har anlänt. Det blev en stor, rödblack hingstunge och den duktiga modern är Yuri. Nu väntar vi på att även Gåva ska föla endera dagen och då får vi förhoppningsvis två pigga föl som leker i trädgården under de närmsta veckorna innan de får gå ut på riktigt sommarbete.

Sista veckan i april avslutade vi ridskolans vårtermin och det innebär att denna vecka får de flesta av de äldre hästarna gå ut på sommarbete och njuta av den späda grönskan. Skönt för dem och skönt för oss, för under maj ska hela anläggningen städas och all planering inför sommaren ske.


Lille Jupiter, bara en vecka gammal men redan på väg i full fart
 

Ridlägren är så gott som fullbokade, bara enstaka platser återstår, och vi börjar att längta efter att se gården fyllas av glada och ridsugna gäster. Hästarna har övervintrat väl och är i god kondition. De yngre hästarna har utvecklats under vintern eftersom Lisa och duktiga stall-tjejerna Julia och Bella har hunnit att rida mycket. Två nya körhästar har det också blivit då Lejo och Dokka har körts in och verkar att trivas utomordentligt framför vagn!

Gamla fina Jenka har fått somna in nu i april och Frasse har blivit ensam pudel på gården. Han tar uppgiften på största allvar och hänger för det mesta i något fönster för att kunna bevaka vad som händer på gården. Tyvärr får han inte springa lös därute då han gärna smiter ut på vägen. Till sommaren hoppas vi ha fått upp ett nytt stängsel mot vägen så att Frasse kan få vara mera lös.

Nu önskar vi alla våra gäster varmt välkomna och hoppas på en som vanligt fantastisk sommar!

Blenda och Lisa

     

t

Ny, stor uteridbana!
Tack vare ett bidrag från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling har vi fått en efterlängtad ny, stor rid- och körbana. Den är dammfri och med bra underlag för hästarna och den innebär ett lyft för vår verksamhet!