Dags för en lägesrapport

Film från familjeläger finns på ridlägersidan


Hunden Jenka längtar efter sommaren

Nu har vi hunnit en bit in i mars. Vintern har ännu inte riktigt tappat greppet men våren väntar runt hörnet. Fodersituationen, som var närmast desperat i somras, löste sig fram i oktober. Då kunde vi glädja oss åt en jättestor och fin andra skörd, så att alla bekymmer för hästarnas mat under den kommande vintern försvann. Vi kunde till och med sälja 50 storbalar till andra behövande!

I oktober kom också vårt sista och efterlängtade fjordföl. Den lilla sladdisen fick namnet Greta och hon visade sig vara en riktig tuffing! Redan efter en månad kunde vi släppa ut henne och hennes mamma till de andra, äldre fölen och deras mödrar och lilla Greta har utan problem övervintrat ute i snö och kyla. Nu är det snart dags att ta ifrån Greta så att mamma Gåta får vila lite innan hon ska sättas igång för att kunna delta i verksamheten till sommaren.

Anmälningarna till den kommande sommarens ridläger kom in ovanligt tidigt i år, och redan i februari var alla läger så gott som fullbokade. Vi har därför satt in ett nytt läger, ett dagridläger i slutet av sommaren. Vi kallar det ”läger 15” och det är 9-12/8. Detta läger har samma upplägg och samma pris som läger 6 i juli.
I skrivande stund är alla tidigare utannonserade läger fullbokade men det finns ett flertal platser kvar på det nyinsatta läger 15. Kolla dock innan du anmäler och betalar anmälningsavgift att det fortfarande finns platser kvar!

Nu planerar vi för fullt inför sommaren! Hjälp med storstädning och fönsterputsning är beställd till slutet av maj, hovslagare kommer några dagar i början av juni, alla hästar har satts igång igen efter en tre månader lång vintervila. Allt ska förhoppningsvis vara i toppskick till ridlägerstart 15 juni!!

2019 firar vi 50-års jubileum med våra ridläger! För att fira detta har vi gjort en ”minnenas almanacka” med text och bilder från åren som gått. Vi har fortfarande några ex kvar av denna almanacka, och den som vill beställa ett ex kan swisha 150:- till Lisa tel 0705568192. Skicka sedan ett mail till blenda@sindarve.nu och ange ditt namn och adress, så skickar vi almanackan omgående!


Vi ser med förväntan och glädje fram emot en lika fin ridlägersäsong som förra årets!
Tills vi ses, bästa hälsningar från oss alla på Sindarve

genom