Hej alla!

Åter har en sommar passerat med allt vad det innebär av fina upplevelser! Vi hade fantastiska gäster, friska och glada hästar samt ett som vanligt härligt väder, för det mesta… Men vi minns också kvällen då åskan rullade hotfullt nära runt gården, regnet öste ner och vi fick fly från utematsalen och tränga in alla gäster i den gamla matsalen i stora huset!

Den stora, nya utebanan bidrog till att vi fick plats att ha flera aktiviteter samtidigt och vi fick möjlighet att introducera nya aktiviteter. Denna sommar fick de flesta av våra vuxna deltagare prova på dressyrkörning på bana och WE, working equitation. Det var uppskattat och något som vi kommer att fortsätta med! En del av ridträningen kunde också förläggas utomhus i en dammfri miljö, vilket var skönt under varma sommardagar.

Fölen Kotte och Kristall blev bortskämda med många besök i hagen då vi hade ”fölsafari” och vi fick möjlighet att åka och bada med hästar och barn på de flesta av lägren.

Då vi denna sommar hade många hästar som var antingen ganska gamla eller fortfarande väl unga för heltidsarbete hade vi fått förmånen att låna tre fina hästar från Knuts Fjordhästar i Väskinde. Anar, Flox och Brusa bidrog till att ingen häst behövde arbeta över sin förmåga och vi tackar Christina och Leif för förtroendet att få använda deras skolhästar. Ett tack även till Mija för lånet av lilla söta Simson denna sommar!


Bad med hästarna i Lausvik

Vi kunde också sätta in ett par nya egna hästar, nämligen den egna uppfödningen Lego och inköpta Keara. De skötte sig bra och blev omtyckta av sina ryttare. Pilot, endast 4 år gammal, debuterade som skolhäst i körning med den äran.

Nu börjar vi med stor entusiasm att planera för nästa sommar. Vad ska vi göra bättre är en ständigt aktuell fråga. Välkomna att anmäla er till nästa säsong så får ni se och uppleva vad vi har hittat på! Programmet för 2022 kommer ut på hemsidan i början av oktober.

Körlektion på nya fina utebanan

Ny, stor uteridbana!
Tack vare ett bidrag från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling fick vi lagom till sommaren en efterlängtad ny, stor rid- och körbana. Den är dammfri och med bra underlag för hästarna och den innebar ett lyft för den gångna sommarens verksamhet!

Hälsar Lisa och Blenda och resten av Sindarve-gänget