Familjeläger/Vuxenläger

Se gällande tider och priser under Info sommaren.

Varje sommar brukar vi ha fem till sex familjeläger och ett vuxenläger. Deltagare i familjelägren är vanligtvis vuxna med barn i alla olika åldrar från 7 år och uppåt, men även vuxna utan barn är naturligtvis välkomna. Familjekonstellationerna varierar, ibland ser vi mamma, pappa, barn och ibland mormor med barnbarn osv, men vanligast är mor/dotter deltagande.

Vi vänder oss till familjer som vill utöva hästsport i olika former både tillsammans och var för sig på olika nivåer. Vi erbjuder ett flertal aktiviteter, som dock anpassas till deltagarnas förkunskaper och önskemål samt till väderlek och andra yttre faktorer.

Aktiviteter som förekommer är dressyrpass på olika nivåer som ofta innebär ”avborstning” av gamla ridkunskaper, lugna turer ut i den vackra, gotländska naturen, hoppträning för de vanare ryttarna, WE (Working Equitation), tömkörning, dressyrkörning på banan och knatteridning för de yngsta.
!


På väg hem efter uteritt

Vid lämplig väderlek kan vi också lasta en höskrinda full med barn och vuxna och köra en tur till Sigvaldesjön med traktorn som dragare, eller lasta in ett gäng hästar i lastbilen och köra ner till havet i Lausviken där barnen får prova på; att bada med hästarna

Ofta anordnar vi en lärorik Clinic på kvällstid där Lisa demonstrerar hur man kan inverka på sin häst med de olika hjälperna.

Ett läger för bara vuxna brukar vi ha i början eller slutet av sommaren. Då har vi färre deltagare, erbjuder enkelrum åt alla och äter ”vuxenmat” – ett litet lyxigt läger, helt enkelt!

Aktiviteterna är ungefär desamma som under familjelägren men utan de gemensamma badutflykterna. Ridgrupperna blir lite mindre och ridundervisningen ligger ofta på en lite högre nivå, då deltagarna på dessa läger ofta är rutinerade ryttare.

Ankomst och avresa
Samling på Sindarve första lägerdagens morgon kl 9. För deltagare som kommer med båt från fastlandet kvällen före kan extra övernattning ordnas mot en mindre tilläggsbetalning.
Sista lägerdagen avslutas kl 13 efter en lätt lunch.


Fjordingar i kö i väntan på små ryttare