Ridläger för barn och ungdomar

Vi har 5-dagars, 8-dagars och 10-dagars läger för barn och ungdomar i olika åldrar och med olika förkunskaper.


Bad med hästarna

En vanlig ridlägerdag ser dock ungefär likadan ut på de olika lägren – den börjar med frukost kl 8 och därefter snabbt ut i stallet för att hämta tränset, gå till hagen och rida hem barbacka på lägerhästen. Efter att ha ryktat och pysslat om hästen är det dags att sadla ut till dagens första ridpass.

Efter lunch kl 12 kan det bli en ledig stund för umgänge och kanske lite inköp av glass eller godis i kiosken, som då brukar vara öppen en stund. Därefter åter till stallet för att sköta om hästen, sadla ut och rida ett pass. Eftermiddagens ridpass brukar vara avslutat vid 4-tiden, då visiteras hästarna och sedan rids de ut till natthagen för välförtjänt vila.


Avslutningskadrilj

På uteritt

På alla lägren hinner vi med ett par dressyrträningar, ett par hoppträningar och ett par uteritter och på de längre lägren blir det lite fler träningstillfällen. På 8- och 10-dagarslägren rider vi alltid den berömda Sindarve-kadriljen! Övriga aktiviteter som kan förekomma på lägren i mån av tid och lämplig väderlek är lekar och tävlingar, elevuppträdanden, kvällstur i höskrinda till Sigvaldesjön, bad med hästarna i havet vid Lausviken och kanske någon lärorik Clinic.