Ridläger på Sindarve

Sedan början av 70-talet har vi arrangerat ridläger för barn och ungdomar från hela landet. Under senare år har våra familjeläger blivit alltmer populära. Att få uppleva sommar på Gotland med sol, hästar, gröna hagar, svalkande bad och fin gemenskap har för många familjer blivit en tradition!

 

Vi rekommenderar minst ett års ridvana för att kunna vara med på alla aktiviteter. På något läger måste man ha längre ridvana men på andra tar vi också emot nybörjare. Kolla gärna vad som gäller för vilka läger under aktuell säsong!
Information om lägertider och avgifter för kommande säsong lämnas här

Förläggning
De flesta eleverna bor i en fristående länga i tvåbäddsrum. I elevlängan finns, förutom sovrummen, även ett mysigt samlingsrum med TV samt två dusch- och tvättrum med toaletter.
Vi har även boende i en separat Lillstuga, i ett ”Domarrum” ute i ridhuset och i ett par mindre rum inne i Stora Huset.Elevförläggningen
Vår utematsal

           

Måltider
På lägren med boende ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika. Maten är hemlagad och ofta åt det barnvänliga hållet. Vegetariskt alternativ finns alltid.

 

Hästar
Ett 50-tal fjordhästar används i vår kursverksamhet. Hästarna har ett lugnt och vänligt temperament men är ändå pigga och framåt i arbetet. De finns i olika storlekar med mankhöjd från 130 cm upp till 155 cm och passar därför både för vuxna ryttare och för barn och ungdomar. De är välridna och tåliga och därför väl lämpade som skolhästar. På ridlägren har varje elev sin egen häst, och det finns alltid flera reservhästar. Alla hästar har en egen mundering av god kvalitet och egen ryktutrustning. Givetvis är alla hästar skodda för att klara arbete på alla underlag.

Stall och ridhus
Skolstallet på Sindarve är fräscht och lättskött. Alla skolhästarna har sin egen box eller spilta – viktigt vid dåligt väder! De står på ordentliga bäddar av ljust sågspån, vilket gör stallet ombonat och trivsamt för både hästar och deras skötare.
På anläggningen finns ett ridhus 20x40 m och en stor dammfri utebana 50x80 m med gummiflis för ridning och körning. Fina ridvägar i omgivningarna ger härliga naturupplevelser.

Ridläger för ungdomar
Varje sommar brukar vi erbjuda minst fem olika långa övernattningsläger för barn och ungdomar i olika åldrar och med varierande ridvana. Läs mer om ridläger för ungdomar.


Nya utebanan

Dagridläger
Vi har även ett par kortare dagridläger för de yngsta ryttarna varje sommar. På dessa läger hinns inte alla de längre lägrens aktiviteter med, men minst ett ridpass/dag ingår alltid! Läs mer om dagridläger.


Film från familjeläger på Sindarve

 

 

Familjeläger
Vår spännande specialitet som blivit en tradition för många familjer. Läs mer om familjeläger

 

Höstläger
Litet lyxigt läger en helg under höstlovet. Läs mer om höstläger

Ledare
Vi har vana och välutbildade ledare på alla våra läger. En eller två huvudansvariga ridlärare brukar ha träningarna i dressyr och hoppning, medan de yngre ledarna ansvarar för uteritter och teori.

Vi har ett gediget säkerhetstänk i verksamheten och samtliga ledare och instruktörer är erfarna hästmänniskor som skolats in i vår tradition av säker hästhantering.

 

Godkänt läger
Vi har kvalificerat oss som Säker Hästgård hos vårt försäkringsbolag och lägret är inspekterat och godkänt av alla berörda myndigheter.


Glada hästar bockar iväg i hagen